Introductie
Deze online module presenteren maakt deel uit van een ontwikkeltraject dat je volgt bij Esentika. Het is geen module die ik los aanbied. Deze module is puur bedoeld om deelnemers van een leergang of ander ontwikkeltraject bij Esentika de gelegenheid te geven zich verder te verdiepen in bepaalde skills. Zo is er ook een module mediteren, vergaderen en persoonlijke ontwikkeling.

Voor verdere verdieping kun je een afstemmingsgesprek aanvragen via dit emailadres of bel +31-6-23878400. Afhankelijk van je vraag bekijken we welk traject het beste past. Hierbij kunnen we gebruik maken van een prachtig netwerk van professionals.

Inspiratie Presenteren
Deze online module presenteren, waar je je nu aan gaat beginnen, bied je inspirerende videos van een aantal personen die mij erg inspireren. Ik heb deze aangevuld met voorbeelden van TED-talks op youtube, die heel goed weergeven wat wel en niet werkt in een presentatie. Ik heb hierbij dankbaar gebruik gemaakt van een – nog steeds actueel – NRC-artikel geschreven door journalist Hans Steketee. Alle tips die Hans in dit artikel beschreef, inclusief de link naar het betreffende TED-talk, vind je in deze online module presenteren onder het hoofdstuk Speechen kun je leren: tien TEDx-tips voor een overtuigende voordracht.KLIK HIER voor het artikel van journalist Hans Steketee NRC

Deze online module is ontstaan gedurende het proces waarin ik ook mijn eigen presentatieskills aan het verbeteren ben. Op het moment van schrijven (juli 2018) is mijn ambitie om (regionaal) een TED-talk te gaan doen in Venlo. Ik begin met het thema: building trust; een online video, die vrij op internet te vinden is, van Chris Anderson, de oprichter van de TEDx. Ik heb ook een zeer interessante online cursus bij hem gevolgd: Chris Anderson on public speakingKLIK HIER om deze online training aan te schaffen . Deze training is zeker interessant als je je na het volgen van deze online module presenteren nog verder wilt bekwamen in het presenteren.

Zelf heb ik heel veel geleerd van Eva Brouwer. Van haar tref je hier vier video’s aan die ze ook vrij deelt op Youtube. Voor een extra verdieping om je podium te pakken – en dan ook écht letterlijk – verwijs ik je door naar Eva. KLIK HIER voor website Eva Brouwer . Zij combineert live op het podium staan met online trainen. Overigens heb ik de toestemming van Eva Brouwer om deze Module Inspiratie Presenteren te delen met jullie. Bij Eva Brouwer heb ik de training Pak Je Podium gevolgd. Echt super goed. Die kan ik je zeker aanraden. KLIK HIER voor de website van Eva Brouwer

Ik hoop dat deze module jullie inspireert !!

    Categories: